Παραλία Αγ.Γεωργίου
Naxos rooms
Home page
Διαμονή
Περιοχή
Νάξος
ΚρατήσειςΗ Χώρα της Νάξου

Χάρτης της Νάξου - κάντε κλικ για μεγαλύτερη εικόνα

Αποψη της Χώρας
Πορτάρα

Η Χώρα της Νάξου
Η Χώρα της Νάξου

Λίγα λόγια για τη Νάξο

Η Νάξος είναι το μεγαλύτερο και το πιο εύφορο νησί των Κυκλάδων. Αναπτύχθηκε τουριστικά τα τελευταία χρόνια και έχει διατηρήσει την αυθεντική νησιώτικη ομορφιά, που προσελκύει κάθε χρόνο όλο και περισσότερους επισκέπτες.

Η πρωτεύουσα του νησιού είναι η Χώρα, βρίσκεται στη ΝΔ πλευρά του νησιού και είναι μία από τις πιο όμορφες πόλεις των Κυκλάδων. Το νησί της Νάξου, εκτός από το ότι είναι ένα ιδανικό θέρετρο για ατελείωτες στιγμές χαλάρωσης απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα, θεωρείται και ένας ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις των περιπετειών και των σπορ, καθώς η Νάξος έχει να προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία προκλήσεων στους επισκέπτες της: είναι ένα νησί με εντυπωσιακά ορεινά τοπία, με μοναδικά παραδοσιακά χωριά, με μαγευτικές αμμουδιές, με μια πανέμορφη πρωτεύουσα που διατηρεί το παραδοσιακό κυκλαδίτικο ύφος της με το βενετικό της κάστρο, με τα επιβλητικά πέτρινα κάστρα που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλο το νησί, με τους αρχαίους ναούς και τις πρωτοχριστιανικές και βυζαντινές εκκλησίες, αλλά και την έντονη νυχτερινή ζωή.

Ιστορία

Οι πρώτοι οικισμοί του νησιού ανάγονται στην 4η χιλιετία π.Χ. στη Νεολιθική Εποχή. Το νησί έφτασε στο απόγειο της ακμής του κατά την 3η χιλιετία π.Χ. και αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του Πρωτοκυκλαδικού Πολιτισμού. Στο νησί βρίσκονται ενδιαφέροντα μνημεία από όλες τις ιστορικές περιόδους του ελληνικού πολιτισμού. Σ' αυτά περιλαμβάνονται τμήματα μυκηναϊκών κτισμάτων στην περιοχή της Γρόττας, αρχαίοι ναοί, βυζαντινές εκκλησίες, το Βενετικό Κάστρο (με τους πύργους και τις πολεμίστρες, που χτίστηκε από το Μάρκο Σανούδο το 1207). Στο αρχαιολογικό μουσείο της Χώρας εκτίθενται πολύ σημαντικά αρχαία ευρήματα. Κάθε σημείου του νησιού έχει να προσφέρει και κάτι ξεχωριστό στον επισκέπτη του.

Μέρη που μπορεί κανείς να επισκεφθεί στη Χώρα

  • Η πρώτη θέα για τους επισκέπτες, προτού αποβιβαστούν στο νησί, είναι η Πορτάρα. Τα ερείπια του ναού που ήταν αφιερωμένος στο θεό Απόλλωνα ονομάζονται "Πορτάρα". Η κατασκευή του άρχισε τον 6ο αιώνα π.Χ., κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας του Λύγδαμη του τυράννου του νησιού, αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Πέρα από την αρχαιολογική σημασία του "νησιού των παλατιών", η Πορτάρα αποτελεί ένα από τα πιο ξεχωριστά αξιοθέατα των Κυκλάδων, για ένα επισκέπτη που επιθυμεί να απολαύσει ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα και να αγναντέψει τα διάσπαρτα ολόγυρα νησιά των Κυκλάδων.
  • Το κάστρο στην καρδιά της Χώρας ανήκει στην εποχή της Βενετικής κυριαρχίας (1204-1537) στο νησί, διατηρεί σχεδόν την αρχική του μορφή και κατοικείται αδιάκοπα μέχρι σήμερα. Μια βόλτα μέχρι την "Ακρόπολη" του νησιού θα μαγέψει κάθε επισκέπτη, ενώ η θέα θα μείνει αξέχαστη.
  • Το αρχαιολογικό μουσείο στο βενετικό κάστρο.
  • Το μοναστήρι του αγίου Χρυσοστόμου, που χτίστηκε στις αρχές του 17ου αιώνα.
  • Το «Θεολογάκι», ένα εξωκλήσι σε μια σπηλιά κοντά στον άγιο Χρυσόστομο
  • Τη Μητρόπολη του νησιού που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι.

Κεντρική Σελίδα - Διαμονή - Περιοχή - Νάξος - Κρατήσεις
Ammodara Rooms, Μαρία Κάβουρα
Αγ.Γεώργιος, Χώρα Νάξου, Κυκλάδες
Τηλ. Επικοινωνίας: 22850 22668 - 697 9902410
Copyright © 2005 Μαρία Κάβουρα

English Ελληνικά Deutch Francais